Hoe ver ben ik met mijn trainingen voor de Elfstedentriathlon?

Zwemmen 67
Fietsen 79
Hardlopen 62

200 km zwemmen, 235 km fietsen en 230 km hardlopen. Onverstandig, onbesuisd, schijnbaar onmogelijk? Wie van sporten houdt, roekeloze pogingen en voor wie gelooft in de grote dromen van een heel normaal mens! Dan is alles mogelijk…

Ik heb al vanaf 2011 de droom de Elfstedentocht in een aantal dagen zwemmend te volbrengen. Tweemaal was iemand anders mij voor. In 2020  moest het dan gaan gebeuren, tot de uitbraak van het coronavirus een streep door de tocht zette.

Om het nog een keer op dezelfde manier te doen, daar zat ik niet zo op te wachten. En als je dan echt iets bijzonders wilt doen, is het gaaf om een triatlon aan elfstedentochten te doen. Daarom de Elfstedentriathlon!

Wie is Stefan?

We kennen hem als de Frysman, als de man die in estafettevorm de Elfstedentocht al eens zwemmend voltooide, als de atleet die ook hardlopend de 230 kilometer tussen de elf Friese Elfsteden volbracht. En we kennen Stefan van der Pal als iemand, die nooit opgeeft.

Elfstedentriathlon 2022 - Stefan van der Pal

Hoe train ik voor de Elfstedentriathlon

200 km zwemmen, 235 km fietsen en 230 km hardlopen dat is niet zomaar klaar. Momenteel verleg ik beetje bij beetje mijn sportieve grenzen. Zo fietste ik dit jaar een aantal keren de Elfstedentocht en er staan steeds meer evenementen op de planning, zoals de 60 van Texel, waar mij 120km hardlopen wacht. Want mocht mijn Elfstedentriathlon  wederom niet doorgaan, dan zal het niet aan mij liggen.