OVER ONS

Stichting it giet mâl is opgericht op 11 december 2019 door Stefan van der Pal en zijn vrouw Marianne Faber. Doel van de stichting is om door buitengewone sportieve prestaties wetenschappelijk onderzoek naar een levensgevaarlijke of zeldzame ziekte financieel te ondersteunen én te gaan voor het vervullen van wensen van zieke mensen.

Elfstedenzwemtocht 2020

2 juli, 16.00 uur. Het stond rood omcirkeld in de agenda van de stichting. Tot tweemaal toe ging onze zwemelfstedentocht niet door, dus dit had het jaar moeten worden. Maar helaas, dit keer gooit het coronavirus roet in het eten.

Elfstedentriathlon 2022

Hij heeft er even over moeten nadenken, maar duursporter Stefan van der Pal uit Leeuwarden duikt in 2022 het water weer in voor een Elfstedentocht. Die hij ook gaat fietsen. En lopen. ,,Je wilt wel een uitdaging hebben’’, zegt Van der Pal over zijn nieuwste plan. ,,Om het nog een keer op dezelfde manier te doen als nu, daar zat ik niet zo op te wachten. En als je dan echt iets bijzonders wilt doen, is het gaaf om een triatlon aan elfstedentochten te doen.’’

Van der Pal heeft al jaren de droom de Elfstedentocht in een aantal dagen zwemmend te volbrengen. Tweemaal was Maarten van der Weijden hem voor en in 2020 moest het dan gaan gebeuren, tot de uitbraak van het coronavirus een streep door de tocht zette.

De drie tochten wil de sporter in een week volbrengen. Hoe lang hij er precies voor nodig zal hebben, is nog lastig in te schatten.

Doelstellingen

Met buitengewone sportieve prestaties aandacht vestigen en geld ophalen voor levensgevaarlijke of zeldzame ziektes en vervullen van wensen van zieke mensen.

Bestuur

Het bestuur van de “Stichting It giet mâl” bestaat uit:

  • Voorzitter Stefan van der Pal
  • Secretaris Marianne Faber
  • Penningmeester Pyt de Vries
  • Bestuurslid Frank Schrage


ANBI Status

De Belastingdienst heeft Stichting It Giet Mâl aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling, waarmee wij de ANBI status hebben verkregen.

Bekijk beleidsplan

Winstoogmerk

De stichting heeft geen winstoogmerk.

Vergoeding bestuur

Het bestuur van de stichting ontvangt geen vergoedingen voor hun werkzaamheden.

Jaarrekening

Bekijk jaarrekening 2020

Bekijk jaarrekening 2021

KVK: 76631214

Fiscaal nummer: 8 6 0 7 1 2 8 3 7

Stichting It Giet Mal