ElfStefanTocht try-out

Skjin oan ein, maar ontzettend tevreden kijk ik terug op een prachtige trainingstocht. Zaterdagochtend 10.00 uur dook ik het water voor mijn huis in om heen en weer naar Sloten te zwemmen. Ik volgde daarbij al een stukje van de 11stedenroute. Het doel was 32 uur lang te zwemmen en te kijken als team hoe we op elkaar in zijn gespeeld en op welke problemen wij eventueel stuiten om zo goed mogelijk voorbereid te zijn tijdens de daadwerkelijke tocht in 2020. Dit deed ik onder begeleiding van schippers Henk Jan Kok en Pyt de Vries, vier coaches Marco Douma, Lammert van der Ploeg, Jort van Zutphen, Marianne Faber en arts Marco Blankert (die op de achtergrond aanwezig was).

Vanaf de start tot 17.00 uur stond er een behoorlijke stroming. Ik kwam voor mijn gevoel niet vooruit, waardoor ik veel begon te malen. We zijn daardoor wat tijd verloren op het schema. In Sneek werd ik even op de boot gehesen omdat we anders voor een dichte brug zouden komen staan. Daarna werd het snel donker en kreeg ik de slag goed te pakken en was het ook tijd om te genieten. De nacht was machtig mooi, waarin ik twee keer het Slotermeer over mocht. Hier zijn we ook gestopt bij een camping waar ik even onder de warme douche mocht springen. Om 7.00 uur sloeg de slaap toe en zwom ik het riet in. Even 20 minuten slapen en weer door. 

Om zo’n tocht vol te houden moet je eten. Anders komt het lichaam in opstand. En niet alleen ik moet eten, ook mijn team moet de tocht volhouden en scherp zijn. Naast mijn sponsor in sportvoeding Ettixx had ik deze tocht ook twee andere sponsoren. De maaltijden die we kregen hadden daardoor een behoorlijk groot Fries component.  Zelfslachtende slagerij Riemersma uit Zwaagwesteinde heeft al het vlees gesponsord. Van het beleg voor de broodjes, het vlees voor 5 maaltijden tot de gouden ster bekroonde droge worsten voor de snelle trek. Bakkerij Eddy de Jong uit Dokkum zorgde voor alle broodjes voor het ontbijt en lunch. Vooral het muesli- en suikerbrood zwem je lekker op.

Om genoeg calorieën binnen te krijgen stopten we elke 20 minuten voor een korte pauze om naast een energiegel en drinken ook nog iets te eten. Dit zijn in 32 uur bijna 96 pauzes. De variatie aan eten was dan ook enorm. Om de vijf uur werd er een warme maaltijd gebracht. Voor mijn team een hele logistieke uitdaging. 

Al met al een hele goede, pittige en mooie trainingstocht. Waarin we veel kostbare en bruikbare informatie hebben opgedaan. Deze gaan we komende weken uitwerken voor de volgende lange training die in september op het programma staat. 

Voor nu ga ik even bijslapen en als alles meezit probeer ik deze week nog 30 km in mijn endless pool te maken, zodat ik deze week 100 km kan afvinken. Bedankt voor alle support. Sponsors bedankt voor de voeding. En team 11StefanTocht bedankt voor jullie tijd en inzet!