Hoe bereid je je voor op een triatlon langs elf steden? Dat is heel veel trainen, eten en rusten. Omdat Stefan fulltime werkt, staan lange duurtrainingen op de planning voor vakanties. In de kerstvakantie stond er 36 uur zwemmen in het Kalverdijkje in Leeuwarden op de planning.

Elfstedentriathlon en corona

Door de lockdown leek deze training voor de Elfstedentriathlon letterlijk in het water te vallen. We zijn direct gaan denken in oplossingen. Dit keer zetten we Stefan zijn droom niet weer in de koelkast. En binnen een paar minute was het ook geregeld. Endlesspools Nederland stelde de hele week een Endless pool E550 ter beschikking om te trainen voor de Elfstedentriathlon. Wat een feest om weer een hele week te mogen zwemmen in een Endless Pool.

Gezin en Elfstedentriathlon

Zaterdagavond direct na de persconferentie hebben we een prachtig huisje geboekt in Uden. Zondag zijn we gaan pakken. En maandagochtend met twee auto’s, drie kinderen, twee honden en opa & oma vertrokken richting Uden. Dinsdag is Stefan begonnen met een 8 uurs training, woensdags een 10 uurs training, donderdag een 12 uurs training en vrijdag stond er een 6 uurs training op het programma.

Hoe ging de zwemtraining voor de Elfstedentriathlon?

Stefan heeft met deze trainingstocht ruim 100 kilometer gezwommen. Zelf is hij zeer tevreden over de marathontrainingen. “Ik kan mijn tempo goed vasthouden als ik maar goed  blijf eten en drinken”.