Stefan van der Pal heeft 96.000 euro opgehaald met zijn Elfstedentriatlon van vorige zomer. Dat is zaterdag bekendgemaakt. Het geld is voor Stichting Semmy om onderzoek voor kinderen met hersenstamkanker te bekostigen.
“Het is een fantastisch bedrag”, zegt Stefan van der Pal. “We zijn er heel blij mee.”
In één week in juli vorig jaar zwom hij 200 kilometer, daarna fietste hij de tocht en toen rende hij ook nog eens een keer 200 kilometer. Stefan van der Pal was de eerste persoon ooit die de Elfstedentriatlon volbracht.

Het geld is overhandigd aan John Emmerik, oprichter van Stichting Semmy en vader van Semmy. Het jongetje was 5 toen hij in 2007 overleed aan een tumor in de hersenstam.

“Door corona zijn we ingeteerd op onze inkomsten, dus dit kunnen we goed gebruiken.” Voor nieuw onderzoek was 150.000 euro nodig, dus dit helpt flink. Emmerik is er heel blij mee. “Ik krijg er warme en koude gevoelens van. Stefan is voor ons de sportman van het jaar. Wat hij heeft gedaan is fenomenaal.”

Naast de 96.000 euro gaat ook 3.000 euro naar Kika en 3.000 naar Make-a-wish foundation. Deze bedragen heeft de ultra-atleet in al 2020 opgehaald. Hij zou toen de Elfstedentocht zwemmen, maar vanwege corona kon dat niet doorgaan.

Nog steeds last

Stefan van der Pal voelt zich nu nog steeds niet fit. “Het heeft even tijd nodig”. Hij was weken na de tocht flink aan het interen. “Het heeft wel wat gedaan met mijn lijf.” Als hij nu hardloopt, merkt hij dat nog erg.