In maart 2019 publiceerde trikipedia als 1 april grap een leuk artikel over de eerste Elfstedentriathlon. Niet wetende dat we stiekem al met de voorbereidingen bezig waren. Te leuk om het artikel over de eerste Elfstedentriathlon niet te delen:

BREAKING: Eerste Elfstedentocht-triathlon met 200 km. Zwemmen, 200 km. Fietsen en 200 km. Lopen!

ZONDAG – En toen kwam er op de valreep nog zeer verrassend triathlonnieuws binnen. We werden getipt door Stefan van der Pal, triatleet in ruste. Hoewel?

We kennen hem als de Frysman, als de man die in estafettevorm de Elfstedentocht al eens zwemmend voltooide, als de atleet die ook hardlopend de 200 kilometer tussen de elf Friese Elfsteden volbracht. En we kennen Stefan van der Pal als iemand, die nooit opgeeft.

Trainen voor de ElfstedentriathlonVandaar dat we ook weer niet helemaal staan te kijken van de volgende uitdaging. Natuurlijk is het bijzonder knap van Maarten van der Weijden, die nu alsnog de monsterzwemtocht gaat afmaken. Stefan moet daar solo nog aan beginnen, maar zodra de Fries zijn laatste zwemslagen maakt in de Bonkevaart na 200 kilometer, staat daar zijn triathlonfiets klaar voor nog eens dezelfde route maar dan op de fiets. En alsof het niet genoeg is, gaan we daarna gewoon 200 kilometer rennen, wederom langs de Friese Elfsteden. Eindigen doet Stefan bij zijn voordeur in zijn eigen Leeuwarden. Daarna gaat hij even een tukkie doen.

Het zijn deze details, die vanavond uitlekten van een persconferentie die morgen gehouden wordt en waarin de organisatoren van de bekende Frysman het mega-evenement ‘Eerste Friesche Elfstedentocht-triathlon’ uit de doeken doet. Hoeveel deelnemers er naast Stefan mee kunnen doen is nog niet duidelijk. Gefluisterd wordt al dat Jacob Veenstra de Striid wil aangaan om de beste Fries-sprekende finisher te worden. Ook wordt morgen bekend of de wedstrijd in estafette-verband kan worden afgelegd, zodat Maarten een derde maal langs alle steden mag zwemmen. Uiteraard zal aan het unieke project een soortgelijk goed doel verbonden worden.

De persconferentie is morgen – maandagmiddag om 13.11 uur in de Elfstedenhal van Leeuwarden. Voor wie daar niet bij kan zijn, geen nood: Trikipedia zal de persconferentie rechtstreeks op haar kanaal uitzenden.

Het artikel is ook hier te lezen: Trikipedia